Over Echt Contact

Missie
Door 100% aandacht wordt echt contact gemaakt, waardoor ogenschijnlijk onoplosbare problemen worden opgelost en jarenlange belemmeringen worden weggenomen. Dit maakt de weg vrij voor een succesvol en gelukkig leven.

Kernwaarden

Echt Contact staat voor:

  • Echtheid
  • Plezier
  • Empathie
  • Openheid

Marco Jansen

Sinds medio jaren '80 ben ik werkzaam binnen de Rijksoverheid in verschillende functies. De laatste 20 jaar van mijn carrière beoefen ik het leidinggevende vak. Het leukste daaraan vind ik het faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers. Het geeft mij veel vreugde en energie om medewerkers verder te helpen in hun carrière. 
In januari 2017 was ik samen met mijn echtgenote bij een breek-je-vrij seminar. Dit evenement, georganiseerd door het Hypnose Instituut Nederland, zorgde voor inzichten die er uiteindelijk toe hebben geleid dat ik datzelfde jaar ben begonnen met de opleiding tot hypnotherapeut.

Ik ben BATC gecertificeerd Master Practitioner in hypnotherapie (https://www.batc.nl/). 

Ontstaan Echt Contact

Echt Contact is ontstaan vanuit mijn frustratie over het overmatige gebruik van mobiele telefoons in een sociale omgeving, zoals het gezin, een restaurant, de trein of bus. 

Mensen met hun blik gericht op een telefoonscherm, onbewust van al het moois wat er om hen heen gebeurd. 

Met als gevolg veel spanning op de nekspieren en – wervels.  Niet alleen fysiek ongezond, maar ook ongezond in onderlinge relaties. In het openbaar vervoer, lopend op straat, in uitgaansgelegenheden en binnen het gezin.

Ik zie teveel om me heen, dat het echte contact tussen mensen ontbreekt. Er is wel een connectie, maar dat is vaak een digitale connectie. Veel mensen denken dat ze een rijk sociaal leven hebben, maar is dat ook echt zo…….?

Marco Jansen